13 november 2017

Intocht Sinterklaas in Utrecht

Op zondag 19 november is het weer zover. Sinterklaas komt met alle Pieten aan in Utrecht. Graag nodigen we u uit om met uw kind(eren) Sinterklaas te verwelkomen! Op verschillende plekken in de stad komen ze langs en vinden er activiteiten plaats.

Ook dit jaar is Ludens weer 'hofleverancier' van de Intocht van Sinterklaas in Utrecht, het grootste openlucht evenement van Utrecht.

Welkom bij onze Ludens-activiteiten (13.00 - 14.30 uur) tijdens het kinderevenement op het Domplein

Al vanaf 13.00 uur is er bij het kinderevenement op het Domplein voor de kinderen van alles te beleven, terwijl Sinterklaas met de Pieten via de Oudegracht naar de Weerdsluis vaart. 

Klimrots

Na het succes van afgelopen jaren kunnen alle jonge klauteraars zich op het Domplein weer uitleven op onze klimrots. Wilt uw kind leren klimmen als een echte Piet? Onder begeleiding van deskundige instructeurs op naar de top!

Knutseltent

Kinderen die liever met beide benen op de grond staan, kunnen terecht in onze knutseltent. Hier staan allemaal leuke spulletjes klaar, waarmee kleine kunstenaars aan de slag kunnen.

Naast klimmen en knutselen zijn er op het Domplein nog meer activiteiten voor kinderen. Ook is er muziek en zijn er kraampjes met warme dranken en hapjes.

Het programma van de intocht 2017

Net als andere jaren komt de Sint rond 13.00 uur aan bij de Weerdsluis, waarna hij in een kleurige optocht door de stad richting het Domplein vertrekt. Daar wordt Sinterklaas ontvangen met muziek en een podiumprogramma.

12.00 uur: Sinterklaas en zijn Pieten varen vanaf het Ledig Erf via de Oudegracht langs het stadhuis naar de Weerdsluis. 

12.45 uur: Bij de Weerdsluis start het voorprogramma met optredens van Pieten en bands

13.00 uur: Op het Domplein start het kinderevenement met spelletjes, muziek, eten en drinken. Kom lekker klimmen op de Ludens-klimrots of knutselen in onze tent!

13.00 uur: Sint en zijn Pieten zijn in een lange vloot onderweg. Bij de Weerdsluis zullen ze aanmeren. Daar stapt Sint van de boot en wordt welkom geheten door de burgemeester.

14:00 uur: Samen met Amerigo en de Pieten vertrekt Sint voor de tocht door de stad. Via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat eindigen ze bij het Domplein

14.45 uur: Sinterklaas arriveert op het Domplein.

15.30 uur: Einde intocht Utrecht.

Houdt u www.intochtutrecht.nl in de gaten voor eventuele wijzigingen in het programma.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht