20 juli 2017

Carla van de Venne nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

De Raad van Toezicht van Ludens heeft met ingang van 1 juli 2017 Carla van de Venne benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Ludens. De Raad van Bestuur bestaat nu uit Rinske Bos (tevens directeur kindercentra), Nancy van Thiel (tevens directeur bedrijfsvoering) en Carla van de Venne als voorzitter.                                 

Even voorstellen: Carla van de Venne

Na de Hoge Hotelschool in Maastricht en diverse managementfuncties in de horecabranche, kwam Carla 12 jaar geleden in de kinderopvang terecht. “Op dat moment was de Wet op de Kinderopvang net ingevoerd. Mijn bedrijfsmatige kijk en ervaring met Service en Klantgerichtheid kwam goed van pas.”

Carla startte bij een kleine kinderopvangorganisatie in een tijd van grote groei. Zo leerde ze het snel het klappen van de zweep. “Van pedagogiek tot bouwbesluiten, van planningssystemen tot het starten van nieuwe locaties.  Door zo dicht op de operatie te werken, heb ik het allemaal gezien, een groot goed! Vanaf dat eerste moment in de kinderopvangbranche was het raak: ik had mijn hart verpand aan werken in een omgeving waar we een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van jonge kinderen.”

In deze periode was Carla zelf tevens klant van een kinderopvang. En ook als opvoeder heeft ze haar ervaring opgedaan en een duidelijke visie ontwikkeld op wat ze zou willen betekenen in haar werk.

"Elk kind zien zoals het echt is en hen (en hun ouders) begeleiden, spelend, in hun ontwikkeling, dat is voor mij de kern. Bij Ludens vind ik dit sterk terug in de pedagogische visie. Dat vraagt aandacht voor onze pedagogische dienstverlening, voor een gezonde en efficiënte bedrijfsvoering, voor de mensen die dit doen en vanzelfsprekend de hele ondersteunende organisatie hier omheen.

Als kinderopvang doen we dit als onderdeel van een groot veld rondom jonge kinderen en het vraagt om  intensieve samenwerking met de partners om ons heen, zoals onderwijs, jeugdzorg, gemeenten, peuterspeelzalen.

“En dan wel écht samenwerken, dus vanuit begrip voor elkaar, op zoek naar gedeelde visie met als doel om aanvullend op elkaar te kunnen werken in één omgeving. Ik ben altijd en graag in gesprek met onze partners, met als doel meer en slimmer te werken aan de ontwikkeling van kinderen. Niet alleen praten, maar vooral ook deze kansen uitwerken en verbinden aan de praktijk; dat is hoe ik werk.” 

“Ik ben enorm trots dat ik bij het mooie Ludens mijn werk in deze sector voort kan zetten. Ik denk met mijn ervaring van de afgelopen jaren in diverse kinderopvangorganisaties (landelijk en stedelijke, maatschappelijke en commerciële) echt wat voor Ludens te kunnen beteken.”  

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht