14 juli 2017

Eten en drinken bij Ludens: leuk, lekker en gezond!

De Ludens studiedag in maart dit jaar draaide om het thema 'gezonde voeding'. Dat was geen toeval: dit had te maken met ons nieuwe Voedingsbeleid.

Ondertussen experimenteren alle kinderdagverblijven en BSO's naar hartenlust met verschillende soorten fruit, groenten, noten, brood en broodbeleg.

En de kinderen ... die helpen en proeven graag mee!

Gezond voorbeeld

Bij Ludens willen we de kinderen alle kansen bieden, om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Om (samen) te kunnen spelen, rennen, denken en groeien hebben kinderen bouwstoffen nodig. En die halen ze uit hun eten. Gezonde voeding is dus belangrijk voor opgroeiende kinderen. Daarom geven we bij onze kinderdagverblijven en BSO's het gezonde voorbeeld.

Samen eten is gezellig

Samen eten is ook een gezellig moment. We zingen, voeren gesprekjes en hebben aandacht voor elkaar. Waar mogelijk helpen kinderen met het dekken en afruimen van de tafel en het klaarmaken van eten en drinken. Baby’s geven we alle aandacht tijdens het voeden.

Schijf van vijf

Onze keuzes in voedingsmiddelen baseren we op de adviezen van de 'Schijf van Vijf' van het Voedingscentrum. De Schijf van Vijf biedt richtlijnen voor een optimale combinatie van producten die kinderen nodig hebben om gezond op te groeien.

Onze nieuwe voedingsrichtlijn is er op gericht kinderen zoveel mogelijk gezonde en ook gevarieerde voeding aan te bieden: minder suiker en zout, weinig verzadigde vetzuren, voldoende fruit en groente.

Dat betekent dus volop nieuwe soorten eten proeven. Niet alleen gezond, maar ook nog eens heel leuk!

Lees ons nieuwe Voedingsbeleid >>

 

 

 

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht