30 juni 2017

Voorleesfestival op zondag 2 juli

Lezen is leuk! Het lezen van Nederlandse kinderboeken is leuk en leerzaam. Liefde voor boeken draagt bij aan de taligheid van jonge kinderen. Deze gedachte staat centraal tijdens het Voorlees Festival op 2 juli. Op tientallen kleedjes worden kinderen voorgelezen door enthousiaste vrijwilligers en professionals uit de wijk. Ook medewerkers van Ludens lezen voor tijdens het festival.

Voor het derde jaar op rij organiseren samenwerkende partijen in de wijk het VOORLEESFESTIVAL.

Op zondag 2 juli verandert Park De Gagel in Overvecht in een festivalterrein waar lezen centraal staat.

Dit festival wordt georganiseerd om taal en lezen op positieve manier onder de aandacht te brengen in een wijk waar taalachterstand voorkomt. Tientallen vrijwilligers komen die dag in het park voorlezen aan kinderen en hun ouders.

Lezen is leuk

Het lezen van Nederlandse kinderboeken is leuk en leerzaam. Liefde voor boeken draagt bij aan de taligheid van jonge kinderen. Deze gedachte staat centraal tijdens het Voorlees Festival.Op tientallen kleedjes worden kinderen voorgelezen door enthousiaste vrijwilligers uit de wijk. Er zijn kleedjes voor baby’s, peuters, onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Voor elk wat wils dus.

Boekenfeest

De middag start om 13.00 met muziek van de band Frets! Hierna is het podium aan de bekende kinderboekenschrijfster Marieke Blaauw die voorleest uit ‘Wie Doet Dat Toch’.

Terwijl de kinderen naar verhalen luisteren, hebben ouders de kans rond te neuzen op de taalmarkt. Hier vind je informatie over cursussen, trainingen en andere activiteiten in Overvecht die te maken hebben met taalontwikkeling.

Mooie prijzen

De dag eindigt met een feestelijke afsluiting. Kinderen die aan alle voorleesrondes hebben meegedaan, maken kans op een prijs. Deze wordt uitgereikt door wijkwethouder Jeroen Kreijkamp. De wethouder is de hele middag aanwezig en leest samen met zijn zoontje voor. De dag wordt georganiseerd op initiatief van Wijkbureau Overvecht en in samenwerking met tientallen organisaties en vrijwilligers uit de wijk.

  • Datum: zondag 2 juli
  • Tijd: 13.00 – 15.30 uur
  • Locatie: Park De Gagel, op de heuvel achter stadsboerderij Gagelsteede (Gangesdreef 7)
  • Meer info: Facebook > Voorlees Festival Overvecht

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht