9 maart 2017

Bestuurder Ans van Hoof ontvangt stedelijke onderscheiding

Op donderdag 9 maart 2017, ontving Ans van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur van Ludens, de ‘Speld van de stad’ van wethouder Jeroen Kreijkamp. Zij ontving deze stedelijke onderscheiding, omdat ze ruim 30 jaar lang haar visie en talenten heeft ingezet, waarmee zij een pedagogisch verantwoord klimaat voor de opvang van kinderen creëerde.De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de receptie ter gelegenheid van haar afscheid -zij gaat met pensioen- en het 10-jarig jubileum van Ludens. 

Aan de wieg van de kinderopvang in Utrecht

Ans van Hoof stond aan de wieg van de kinderopvang in de gemeente Utrecht.Begin jaren tachtig startte zij in Utrecht-Oost een dagopvang voor kinderen van 0-12 jaar. De helft van de beschikbare plaatsen was bestemd voor kinderen met een migratieachtergrond en in het personeelsbestand werd rekening gehouden met 50% medewerkers van niet-Nederlandse afkomst. Met deze standpunten was zij een voorbeeld voor de gehele branche. In 2005 werd de kinderopvang verzelfstandigd en zo ontstond Ludens. Het was Ans van Hoof die een groot aandeel had in de gezonde maatschappelijke onderneming die Ludens nu is. 

Maatschappelijke functie kinderopvang

In de ontwikkeling van de kinderopvang werkte zij onder meer aan de gelijke kansen van kinderen, de positie van de kinderopvang en de maatschappelijk functie van de opvanglocaties. Zij werkte nauw samen met verschillende partners uit de stad en trad op als gesprekspartner voor verschillende kinderopvangorganisaties. Ook nam zij deel aan gemeentelijke bijeenkomsten en sprak veelvuldig met gemeentebestuurders. 

Nevenfuncties

Daarnaast vervulde Ans van Hoof diverse nevenfuncties. Zo was zij voorzitter Platform Onderwijs en Kinderopvang Stedelijk Convenant voor uitbreiding van (buitenschoolse) opvang in de stad, voorzitter (Samen Opvoeden en Opleiden), initiator van de dialoog over de figuur van Zwarte Piet, deelnemer Platform Utrechtse Onderwijsagenda, voorzitter landelijk project KINDwijzer, lid van de Kopgroep Kinderopvangin de landelijke beweging Kindcentra 2020, initiator samenwerking zes kinderopvangorganisaties en Spelenderwijs en initiator van een project met Vluchtelingenwerk om kinderen uit een asielzoekerscentrum een dagdeel bij Ludens te laten spelen.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht