16 januari 2017

Het Nationale Voorleesontbijt 2017

De Nationale Voorleesdagen starten traditiegetrouw met het Nationale Voorleesontbijt. Dat vindt dit jaar plaats op woensdag 25 januari.

Alle kinderdagverblijven van Ludens doen weer mee aan dit landelijke evenement, omdat we een goede taalontwikkeling belangrijk vinden en zoveel mogelijk wil stimuleren.

Wat gaan we doen?

Bij het Voorleesontbijt zijn alle peuters welkom! Ook de kinderen die gewoonlijk niet op woensdag bij het kinderdagverblijf spelen. Voor de kinderen staat er een lekker ontbijtje klaar en we lezen het Prentenboek van het Jaar voor. Vaak doen we na afloop met de kinderen nog een leuke activiteit die aansluit op het verhaal.

  • Wanneer: woensdag 25 januari 2017.
  • Voor wie: alle peuters vanaf 2 jaar en hun ouder(s) of een andere begeleider.
  • Waar: bij het kinderdagverblijf van uw kind(eren).
  • Hoe laat:  kijk op de Voorleesontbijt-poster op uw kinderdagverblijf.

Prentenboek van het Jaar 2017

Uit het overstelpende aanbod van prentenboeken maakt een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Het winnende boek wordt voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt.

Prentenboek van het Jaar 2017, geschreven en geïllustreerd door Benjie Davis, is De Kleine Walvis.

Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht