5 augustus 2016

Ludens en Vluchtelingenkinderen

Kinderen uit het AZC komen spelen

Tijdens de Grote BSO Show is er door de BSO's in Majella geld opgehaald om vluchtelingenkinderen van AZC Oog in Al een leuke dag te bezorgen.

In de laatste week van juli was het zover!

Op maandag, dinsdag en donderdag hebben we met de Stint steeds tien kinderen opgehaald bij het AZC. De tweede dag werd de Stint met gejuich bij het AZC ontvangen. De kinderen verheugden zich op het uitje.

Zo reden we naar BSO Rosa/Billiton, waar we een groot deel van de dag lekker speelden bij speeltuin Bankaplein. De laatste dag gingen we naar BSO Maan in speeltuin Fort Luna in Lunetten. Onze pedagogisch medewerkers Madelon, Nirosha en Renske hebben op deze dagen vrijwillig de begeleiding verzorgd. Super!

Zowel voor onze gasten als de BSO-kinderen was het een hele belevenis. Sommige kinderen spraken al Nederlands, maar er waren ook kinderen die geen woord Nederlands verstonden. Dat mocht de pret echter niet drukken: alle kinderen hebben enorm genoten! 

 

 

 

 

 

Ludens zet zich  in, om de vluchtelingenkinderen en hun ouders in het AZC in Oog in Al  te ondersteunen en om hun verblijf  wat plezieriger te maken. 

We kunnen op verschillende manieren iets betekenen:

  1. We hebben een aanbod aan de gemeente Utrecht gedaan om als professionele kinderopvang organisatie voor deze kinderen opvang te organiseren. We wachten nog op antwoord.  
  2. Er zijn veel medewerkers bij Ludens, die  graag op vrijwillige basis iets nuttigs willen betekenen voor vluchtelingenkinderen. We hebben een interne oproep gedaan om nog meer collega’s te enthousiasmeren.

In samenwerking met het AZC, de Gemeente Utrecht, Stichting Vrolijkheid en de Taalschool, bekijken we nu welke rol(len) Ludens kan nemen. Deze organisaties hebben ons laten weten waar behoefte aan bestaat. Het gaat onder andere om vrijwillige inzet voor:

  • ontmoetingsactiviteiten (met name voor moeders en kinderen)
  • duurzame activiteiten (geen eendagsvliegen)
  • veiligheidstraining voor kinderen
  • vakantie activiteiten voor schoolkinderen
  • Arabisch sprekende vrijwilligers
  • opvangmogelijkheid voor baby’s, terwijl hun moeders (ouders) een cursus volgen.

Inmiddels hebben we bij Ludens een paar projectgroepen gevormd die aan de slag zijn gegaan met het organiseren van vrijwillige activiteiten en sponsoracties. Wanneer ouders willen bijdragen kunnen zij contact opnemen met secretariaat@ludens.nl

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht