10 maart 2016

BSO Kaktus opent zwerfboekenstation!

Dinsdag 8 maart opende BSO Kaktus een 'Zwerfboekenstation'. Tijdens een feestelijke ceremonie werden de door onze BSO medewerker Peter zelfgemaakte kasten uitgepakt en in gebruik genomen. Vanaf nu is het voor alle kinderen mogelijk een boek in de kast te zetten, een boek mee te nemen of een boek te lenen. De kastjes zijn nu nog een beetje leeg, maar we denken dat dat niet lang zo zal blijven! 

Waarom een Zwerfboekenstation?

Het zwerfboekenstation is een initiatief om de leesvaardigheid te bevorderen en lezen mogelijk te maken voor alle kinderen. Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om thuis en in de vrije tijd boeken te lezen. Lezen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Voor lezen is namelijk het hele brein nodig: de waarneming, de taal, het redeneren, het geheugen de aandacht en het vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Ook prikkelt lezen de verbeeldingskracht: je kunt je echt helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. Maar lezen is vooral erg leuk en ontspannend.

Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben kinderen later meer kans op een goede toekomst. Nog meer feiten over lezen, vindt u hier.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht