20 januari 2016

Het Nationale Voorleesontbijt 2016

De Nationale Voorleesdagen gaan traditiegetrouw van start met het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar vindt het Voorleesontbijt plaats op woensdag 27 januari.

Alle 18 kinderdagverblijven van Ludens doen weer mee aan dit landelijke evenement, omdat we een goede taalontwikkeling belangrijk vinden en zoveel mogelijk wil stimuleren.

Wat gaan we doen?

Vanaf 9.00 uur zijn alle Ludens-peuters, dus ook de kinderen die gewoonlijk niet op woensdag bij het kinderdagverblijf spelen, van harte welkom. De kinderen krijgen een feestelijk ontbijtje en we lezen het Prentenboek van het Jaar voor. Vaak doen de pedagogisch medewerkers na afloop met de kinderen nog een leuke activiteit die aansluit op het verhaal.

  • Wanneer: woensdag  27 januari 2016
  • Voor wie: alle peuters vanaf 2 jaar en hun ouder of een andere begeleider
  • Waar: bij het kinderdagverblijf van uw kind(eren)
  • Hoe laat: informeer bij het kinderdagverblijf van uw kind(eren)

Prentenboek van het Jaar 2016

Het Prentenboek van het Jaar wordt jaarlijks in april gekozen. De jury kiest uit het complete aanbod van peuterboeken van het afgelopen jaar. Het winnende boek wordt voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt.

Prentenboek van het Jaar 2016 is geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe, 'We hebben er een geitje bij'.

Op de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren. Vóór Mik het babygeitje heeft gevonden moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier hun blijdschap tonen over de geboorte van het nieuwe geitje. Kom jij ook op bezoek bij het nieuwe geitje?

 

Lees meer over de Nationale Voorleesdagen, boeken- en voorleestips...

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht