18 december 2015

Onze pedagogisch specialisten ontvangen hun diploma

Gefeliciteerd!

Op woensdag 16 december was de feestelijke afsluiting  van de opleiding pedagogisch specialist met maar liefst 9 geslaagde Ludens-deelnemers! Het was een jaar vol leerzame, inspirerende, leuke, zware, emotionele, stressvolle en vooral ook heel mooie momenten.

Verrassende presentaties

Voordat de zeer verdiende certificaten werden uitgereikt, presenteerden de kersvers afgestudeerde pedagogisch specialisten eerst nog hun persoonlijke leerproces. Sommigen deden dit aan de hand van een quiz, anderen namen iedereen  mee in een Ludens-groeimeter-meditatie. Een specialist vertelde een heel mooi, persoonlijk verhaal en er werden rugzakken en koffers uit- en weer ingepakt met allerlei zaken die een pedagogisch specialist goed kan gebruiken.

Onder het genot van een hapje, drankje hebben we het behalen van het certificaat gevierd. Dames en heer, Ludens is trots op jullie!

Wat doet een 'pedagogisch specialist'?

Een pedagogisch specialist is een ervaren pedagogisch medewerker die in het bezit is van een grote dosis kennis en veel ervaring heeft met het vertalen van een pedagogische visie naar de praktijk. De pedagogisch specialisten werken gewoon mee op de verschillende groepen en bevorderen daar het vakvrouw- en vakmanschap. Zij doen dit voornamelijk door pedagogische handelingen voor te doen en deze bespreekbaar te maken tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

De pedagogisch specialisten laten aan de medewerkers op het kinderdagverblijf en de BSO zien hoe ze de Ludens-Groeimeter in de praktijk handen en voeten kunnen geven. 

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht