7 november 2015

Middeleeuwse facelift BSO Floris

De brief

Er was eens... een gewone BSO in een gewone school in een gewone buurt. Maar de naam van de BSO was niet gewoon. Die luidde 'Floris', een ridder-naam! Op een dag ontvingen de kinderen van deze BSO een brief. Geschreven door Prins Floris.

Wat was er gebeurd?

Bij een schipbreuk, lang geleden, is Prins Floris zijn schild kwijtgeraakt. Hij vraagt de kinderen om een nieuw schild voor hem te ontwerpen. Over alle ontwerpen zal vervolgens gestemd worden. Het ontwerp met de meeste stemmen werd gekozen tot zijn nieuwe schild!

Ridder BSO

In de herfstvakantie werd BSO Floris omgetoverd tot een Ridder-BSO! Een grote verrassing voor kinderen en ouders, toen zij na de herfstvakantie de BSO binnenkwamen. Er was ineens een echte Narnia-kastdeur. Als je er doorheen klautert, kom je in een rustige chillruimte waar je lekker kunt lezen, hangen, chillen, en wegdromen. Er staat een kast met eigen laatjes voor de kinderen, waarbij je je voor kunt stellen dat de ridders hier vroeger hun 'sieraden' of 'belangrijke papieren' in bewaarden. De tafel is geen 'ronde tafel', maar hij is wel echt ridder-oud.

Enthousiaste kinderen

De kinderen reageerden heel erg enthousiast bij het zien van de nieuwe inrichting. Veel 'ooohs'  en 'aaahs' en 'wat gaaaaaaaaf!' En luid applaus bij de onthulling van het in-het-echt-nagemaakte schild. Dat wordt prins(es)heerlijk spelen bij BSO Floris.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht