11 september 2015

Voorleesfestival in Overvecht

Zondag 13 september (13.30 - 15.30 uur) is er in Park de Watertoren in Overvecht een groot Voorleesfestival.

Er is een informatiemarkt met kraampjes vol informatie over taaleducatie in de wijk. Ook kinderdagverblijf Hummeltje en kinderdagverblijf De Planeet van Ludens hebben een kraampje. Graag vertellen we u hoe wij de taalontwikkeling van de kinderen bij onze kinderdagverblijven stimuleren. 

Daarnaast zijn er zeker 20 voorleeskleden en voorleeshoekjes. Presentator en muziek: Kay Krijnen onder begeleiding van band. Bij slecht weer verhuist het hele Voorleesfestival naar de Reuzenhal.

Wat is er te doen?

Park De Watertoren is deze dag ingericht met voorleeskleden, diverse voorleeshoekjes en een informatiemarkt. Om 13:15 uur start de muziek en begint de inloop voor het festival. Alle kinderen mogen rondom de grote voorleesstoel te gaan zitten. Het festival wordt om 13:30 uur officieel geopend door Kay Krijnen.

Tjibbe Veldkamp, beroemd kinderboekenschrijver, bijt het spits af door de kinderen voor te lezen uit ‘Agent & Boef’. Vanaf dit moment gaat ook de informatiemarkt open en zitten alle voorlezers klaar op hun voorleeskleden: op 20 kleden zitten vrijwilligers voor te lezen. Ieder kleed is ingedeeld naar leeftijd, te herkennen aan een specifieke kleur. Het voorlezen duurt steeds 10 minuten per keer. Na elke voorleesronde krijgen elk kind krijgt een stempel op een kaart. Uit de volle stempelkaarten wordt uit elke leeftijdsgroep een winnaar getrokken: de prijs is steeds een mooi boekenpakket.

Kay Krijnen sluit het voorleesgedeelte af en reikt de prijzen uit. Voor, tijdens en na de 4e leesrondes krijgen de ouders informatie over taaleducatie in de wijk. Om 15:30 uur is het festival officieel afgelopen. 

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht