18 maart 2015

De InspiratieKid is online

Op 4 maart ging De InspiratieKid Samen Goed Voor Later online. 

De InspiratieKid Samen Goed Voor Later (www.samengoedvoorlater.nl) is een voor iedereen vrij toegankelijke website boordevol instrumenten, methodieken en good practices. U kunt direct aan de slag met de pedagogische werkwijze voor democratisch burgerschap van Samen Goed Voor Later.

 Samen Goed Voor Later; van project naar pedagogische werkwijze

Met veel enthousiasme is er bij Ludens, net als bij de andere KINDwijzer-organisaties, tussen 2011 en 2015 gewerkt aan het project Samen Goed Voor Later. Het is uitgegroeid tot een pedagogische werkwijze voor burgerschapsvorming. Vier belangrijke thema’s staan hierin centraal:  

    Samen meedoen (een mening hebben, participeren, compromissen sluiten)
    Samen verantwoordelijk voor de groep en voor elkaar (samenwerken, behulpzaam zijn, initiatief nemen)
   Samen conflicten oplossen (onderhandelen, omgaan met boosheid, zelfstandig     constructieve oplossingen zoeken)
Samen omgaan met verschillen (respectvol omgaan met andere meningen, leefstijlen, gezinnen, culturen, kwetsbare kinderen)

 

Zo leren kinderen sociale en democratische vaardigheden! Goed voor nu én later!

De InspiratieKid maakt het mogelijk Samen Goed Voor Later te introduceren, te borgen en te delen met allen die belang hebben bij kinderopvang (zoals bijvoorbeeld ouders, collega-organisaties, onderwijs, beleidsmakers). 

De InspiratieKid, inspiratie voor iedereen die met en voor kinderen werkt

De InspiratieKid biedt voor iedereen praktische ideeën. Bijvoorbeeld hoe u kinderinspraak kunt organiseren, hoe u samen conflicten oplost met kinderen of met ouders of hoe een steen kan helpen met naar elkaar te luisteren. Ga voor deze en andere good practices naar www.samengoedvoorlater.nl/ga-van-start.

Wenst u meer informatie over de InspiratieKid of over Samen Goed Voor Later?

Stuur dan een mail naar info@samengoedvoorlater.nl of neem contact op via het contactformulier op www.samengoedvoorlater.nl.  

De InspiratieKid is een initiatief van KINDwijzer met medewerking van bureau Mutant en mede mogelijk gemaakt door Het Kinderopvangfonds.

 

Gerelateerde artikelen:

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht