5 maart 2015

Ludens wint de KINDwijzer Award 2015

Afgelopen woensdag is met een feestelijk slotevenement in de Efteling het KINDwijzerproject ‘Samen Goed Voor Later’ afgesloten. Vier jaar lang werkten de KINDwijzerorganisaties intensief aan dit project. Ieder jaar konden de leden een ‘good practice’ van hun organisatie inzenden, waaruit jaarlijks de beste gekozen werd.

Dit jaar stuurden wij ons Samen kun je meer-spel in. En daarmee wonnen we de 1e prijs!

Samen Goed Voor Later

Als lid van KINDwijzer werkte Ludens de afgelopen jaren aan het project ‘Samen Goed Voor later’. Met dit project wil KINDwijzer haar lidorganisaties inspireren om de kinderen op te voeden tot democratische mensen. De thema’s uit de Groeimeter die centraal staan bij het project zijn:

  • Samen kun je meer
  • Zo kan het ook!
  • Wij lossen het samen wel op!
  • Wat vinden jullie er van?     

 

Het Samen kun je meer - spel

Het Samen kun je meer – spel bestaat uit 32 kaarten. Per thema kozen we 8 foto's van verschillende (opvoed)situaties. Op de achterzijde staat telkens een prikkelende stelling die betrekking heeft op het beeld op de voorzijde. Het spel is heel geschikt om tijdens een ouderavond van gedachten te wisselen over hoe verschillend mensen omgaan met de diverse situaties. Maar ook tijdens een teambijeenkomst kan het spel een mooie aanleiding voor gesprek vormen.  

Ludens werkgroep Samen Goed Voor Later, vlnr: Machteld van Zeumeren, Karin Scholtsz, Jitske Rienstra en Olga Korpel

 

  

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht