13 januari 2015

Woensdag 21 januari: het Nationale Voorleesontbijt 2015

Het Nationale Voorleesontbijt vindt dit jaar plaats op woensdag 21 januari 2015. Dit landelijke evenement vormt, zoals altijd, de start van De Nationale Voorleesdagen. Alle kinderdagverblijven van Ludens doen mee, omdat voorlezen leuk is, we een goede taalontwikkeling belangrijk vinden en dit zoveel mogelijk willen stimuleren.

Wat gaat er gebeuren?

Op woensdag 21 januari vanaf 9.00 uur uur zijn alle peuters, dus ook de kinderen die normaal niet op woensdag zouden komen, van harte welkom. Ieder kind mag een ouder meenemen. De kinderen krijgen een klein ontbijtje en op elke locatie wordt het Prentenboek van het Jaar 2015, ‘Boer Boris gaat naar zee ’, voorgelezen. Op de deur van de groep van uw kind hangt een intekenlijst waarop u kunt aangeven of u en uw kind(eren) ook komen.

Wie lezen er voor?

De locaties kiezen zelf hun zelf hun voorlezer(s). Dat kan een contactpersoon uit de wijk zijn of een (groot)ouder of een pedagogisch medewerker. Soms is het een bekend of prominent persoon die het leuk vindt om te doen, waardoor de ochtend wat meer impact krijgt.

Prentenboeken TopTien

Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft uit het complete aanbod van prentenboeken van het afgelopen jaar een selectie gemaakt: de TopTien. De jury koos boeken die, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten bieden voor interactie met peuters en verwerking in hun spel.

Het prentenboek “Boer Boris gaat naar zee” geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman is gekozen voor het Voorleesontbijt 2015. Boer Boris gaat op vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje, wat neemt hij allemaal mee?!

Nationale Voorleesdagen 2015

De Nationale Voorleesdagen 2015 zijn van 21 januari t/m 31 januari. Deze elfdaagse campagne is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van de campagne is "het bevorderen van het voorlezen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn". Wilt u meer weten, kijkt u dan ook eens op http://www.nationalevoorleesdagen.nl.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht