16 december 2014

Tussenschoolse opvang bij OBS De Klim

Ludens verzorgt de tussenschoolse opvang (overblijf) bij OBS De Klim in Lunetten. Het TSO-team zet zich in om de tussenschoolse opvang zo gezellig en ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Afgelopen periode zaten we om de tafel met de kinderraad om de overblijfperiode te bespreken. Hieruit kwamen een aantal acties:

  • Er zijn nieuwe sport- en spelmaterialen aangeschaft, zodat we gevarieerder buiten kunnen spelen. 
  • Voor het slecht weer-programma bereiden we verschillende activiteiten voor, van wetenschappelijke proefjes tot kleine bakactiviteiten.
  • In samenwerking met de kinderraad zoeken we kinderen die iets goed kunnen, zoals hockey, voetbal, tekenen, enz. Graag helpen we deze kinderen om voor mede-overblijvers een demonstratie of training te geven.
  • Het digibord zetten we af en toe in, met name in de bovenbouw. Hiervoor is een apart YouTube-kanaal opgestart, waar alleen filmpjes en clips op te zien zijn die voor alle leeftijden geschikt zijn, zoals Checkpoint, Kinderen voor Kinderen of animatiefilmpjes. Alle kinderen kunnen suggesties aanleveren en als ze geschikt zijn, worden de filmpjes geplaatst. (www.youtube.com/tsodeklim)

Proefjes tijdens de TSO

Een van de TSO-vrijwilligers, heeft de afgelopen periode een aantal leuke proefjes gedaan met de kinderen uit groep 4. In november konden ze onder begeleiding ‘magisch papier’ aansteken dat vervolgens als een wensballon opsteeg. In december knutselden de kinderen van plastic flessen een raket in elkaar, die door middel van water en luchtdruk de ruimte in werd gelanceerd! Uiteraard staat hierbij de veiligheid voorop. In het nieuwe jaar staan er nog meer proefjes in het verschiet in het thema van de vier elementen, die mogelijk ook in andere klassen worden uitgevoerd.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht