28 november 2014

Pedagogisch specialisten

Per 1 oktober hebben we bij Ludens 15 pedagogisch specialisten aangesteld. Het gaat hierbij om medewerkers die reeds bij Ludens in dienst waren. In elk van de 7 gebieden, waarin onze kinderdagverblijven en BSO's in de stad zijn ondergebracht, werken inmiddels twee pedagogisch specialisten. Eén voor de kinderdagverblijven en één voor de BSO’s.

Een pedagogisch specialist is een ervaren pedagogisch medewerker die in het bezit is van een grote dosis kennis en veel ervaring heeft met het vertalen van een pedagogische visie naar de praktijk. De pedagogisch specialisten werken gewoon mee op de verschillende groepen en bevorderen daar het vakvrouw- en vakmanschap. Zij doen dit voornamelijk door pedagogische handelingen voor te doen en deze bespreekbaar te maken tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

De pedagogisch specialisten laten aan de medewerkers op het kinderdagverblijf en de BSO zien hoe je onze Groeimeter in de praktijk handen en voeten kunt geven. 

Voor de kinderen en de ouders is er geen verschil tussen het werk van de pedagogische specialist en de pedagogisch medewerkers. 

Met ingang van januari gaan alle pedagogisch specialisten een opleiding tot pedagogisch specialist volgen. Ook krijgen ze inhoudelijke intervisie van onze pedagogen.

Ouders en teams krijgen binnenkort meer informatie over welke pedagogisch specialist op welke locatie werkt. 

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht