9 oktober 2014

St. Michaëlsfeest: we vieren oogst en herfst

Bij kinderdagverblijf 't Elfenbankje en Rozenrood, waar we werken op antroposofische basis, vierden we vorige week het Michaëlsfeest. Zo verwelkomen we de herfst en het is een oogstfeest.

Bij 't Elfenbankje namen de kinderen van thuis allemaal een mandje mee met hun eigen 'oogst', zoals druifjes, appel en kastanjes. Na het zingen van herfstliedjes bakten we 'Drakenbrood'. We maakten draken van het deeg, die we versierden met rozijntjes, waar we tijdens de lunch bij kaarslichtjes van smulden. In de middag maakten appelmoes gemaakt, die we aan het eind van de middag samen lekker opaten. Zo vierden we de oogst. 

Bij kinderdagverblijf Rozenrood deden we in de ochtend met de kinderen een tafelspel, waarbij we 'Het verhaal van de vlieger' vertelden. In de middag  was er een parcourtje, waarbij de kinderen de vier elementen: aarde, lucht,water en vuur konden ontdekken. De week voor het Michaëlsfeest stond al in het teken van St. Michaël. We hebben kroontjes van bladeren gemaakt, appeltaart gebakken en draken geschilderd.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht