26 september 2014

Wethoudersketting voor Margriet Jongerius

Donderdag 25 september opende wethouder Margriet Jongerius het recycle atelier bij onze BSO De Warmoes. De kinderen hadden van recycle-materiaal een ketting voor haar gemaakt, dus er bestaat nu ook een wethoudersketting. Eline en Linde lieten de wethouder, na de officiële opening, het atelier zien.

Het recycle-atelier is een onderdeel van het internationale project Duurzaamheid door Creativiteit. Op initiatief van het ROC Midden Nederland zijn ook in Roemenië, Italië, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk vergelijkbare ateliers ingericht. Aan de hand van de praktijk hebben de docenten van het ROC Midden Nederland tegelijkertijd een handboek met ideeën voor lessen en praktische voorbeelden en een workshopmodel voor trainers en voor beroepsopleidingen ontwikkeld. Het team van BSO de Warmoes is geschoold in het werken met recycle-materiaal.

Bij Ludens zeggen we: it takes a village to raise a child. Er is een dorp nodig om kinderen op te voeden; een dorp met uiteraard ouders, buren, een school, een BSO, een bakker, een fietsenmaker, enzovoort. Waar mensen met elkaar verbonden zijn. Bij dit project keren we het spreekwoord om: it takes children to raise the village. Kinderen leren buurtbewoners dat er nog van alles met restmateriaal gedaan kan worden. Met oude fietsenbanden van de fietsenmaker, met gebruikte wasmiddel-flessen van de buurvrouw: het is zonde om weg te gooien! De kinderen maken er weer iets moois van en leren ons op die manier om op een andere manier naar 'afval' te kijken. 

De kinderen van De Warmoes en de buurt hebben er een inspirerend atelier bij gekregen! Milieubewustzijn én creativiteit wordt op deze manier van jongsaf aan bevorderd.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht