23 september 2014

Wethouder Jongerius opent donderdag a.s. creatief recycle atelier BSO De Warmoes

Donderdag 25 september opent wethouder Margriet Jongerius officieel het creatief recycle atelier in onze buitenschoolse opvang De Warmoes. De feestelijkheden beginnen om 16.00 uur.

 

Afgelopen twee jaar werkten BSO De Warmoes van Ludens en Creatief Recycle Centrum ROCMN samen aan een Europees project: Sustainability through Creativity.

Onder begeleiding van twee docenten van ROCMN hebben de pedagogisch medewerkers van BSO De Warmoes ervaren wat voor moois je met restmateriaal kunt doen, zodat zij het weer op de  kinderen over kunnen brengen. Door anders naar restmateriaal te kijken dagen we de kinderen uit om de kunstenaar in zichzelf te vinden en creatief aan de slag te gaan.

Het Welzijn College van ROCMN heeft een eigen recycle-atelier, waar studenten tijdens hun opleiding al bekend raken met het werken met recyclemateriaal. Creatief Recycle Centrum ROCMN heeft met de opgedane ervaring bij BSO De Warmoes werkmappen ontwikkeld, die weer door andere kinderopvangorganisaties gebruikt kunnen worden.

Met hulp van de Rabobank, ook betrokken bij dit project, hebben we het MKB in de wijk Wittevrouwen benaderd om recyclemateriaal aan te leveren. En ook buurtbewoners hebben we opgeroepen om mee te werken aan dit project. Zo brengen we de kinderen in contact met de buurt, en we hopen dat de buurt zo door de kinderen een beetje wordt ‘opgevoed’: Gooi materiaal niet weg, het kan voor ons nog van waarde zijn!

Bij Ludens zeggen we: ‘It takes a village to raise the children.’

Motto voor dit project: it takes children to raise the village!

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht