6 mei 2014

Goed doel 2014 is Stichting Kalinga

Tot 31 maart 2014 konden alle kinderen, ouders en medewerkers van Ludens een goed doel indienen. Uit alle inzendingen heeft de jurt op 22 april het goede doel van het jaar gekozen: Stichting Kalinga.

Alle projecten van Stichting Kalinga bieden structurele hulp aan kinderen en hun families die leven van de Payatas vuilnisbelt, een grote vuilnisbelt aan de rand van Manilla (hoofdstad van de Filippijnen). Ruim 30.000 mensen leven van deze enorme berg afval. Ze houden zich staande door afval te verzamelen en te scheiden; de één blik, de ander plastic of karton. Kinderen moeten vaak al op heel jonge leeftijd meewerken en hebben vaak geen uitzicht op een andere toekomst - een betere toekomst.

Goed Doel 2014 gekozen
Uit alle prachtige inzendingen zijn drie doelen geselecteerd. De inzenders van deze doelen gaven een presentatie voor de leden van de jury, die bestond uit zes kinderen van drie BSO-locaties, hun pedagogisch medewerkers en een lid van de centrale oudercommissie. Het was niet eenvoudig om te kiezen, want de geselecteerde doelen pasten allemaal goed bij Ludens. Uiteindelijk is, voor de vierde keer op rij, het goede doel van het jaar gekozen. Unaniem koos de jury voor Stichting Kalinga. Vooral de kinderen waren erg onder de indruk van de situatie van de kinderen die wonen en werken op de vuilnisbelt op de Filippijnen.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht