14 januari 2014

Voorleesontbijt 2014: morgen bij al onze kinderdagverblijven!

Het Nationale Voorleesontbijt vindt dit jaar plaats op woensdag 22 januari 2014. Dit landelijke evenement vormt, zoals altijd, de start van De Nationale Voorleesdagen. Alle kinderdagverblijven van Ludens doen mee, omdat we een goede taalontwikkeling belangrijk vinden en zoveel mogelijk willen stimuleren. Dit wordt nu al de zevende keer op rij dat we meedoen. 

Volg de voorbereidingen via Facebook!viav 

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 9 uur zijn alle peuters, ook de kinderen die normaal niet op woensdag zouden komen, van harte welkom. Ieder kind mag een ouder meenemen. De kinderen krijgen een klein ontbijtje en op elke locatie wordt het Prentenboek van het Jaar, KRRRR… OKODIL, voorgelezen. Op de deur van de groep van uw kind hangt een mooie intekenlijst waarop u kunt aangeven of u en uw kind(eren) ook komen.

Wie lezen er voor?

De locaties kiezen zelf hun voorlezer(s). Dat kan een contactpersoon uit de wijk zijn of een (groot)ouder of een pedagogisch medewerker. Soms is het een bekend of prominent persoon die het leuk vindt om te doen, waardoor de ochtend wat meer impact krijgt.

Prentenboeken TopTien

Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft uit het complete aanbod van prentenboeken van het afgelopen jaar een selectie gemaakt: de TopTien. De jury koos boeken die, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten bieden voor interactie met peuters en verwerking in hun spel. De Prentenboek TopTien staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen.

KRRRR… OKODIL van Catherine Rayner is gekozen tot het voorleesboek voor het Voorleesontbijt 2014.

"Het is heel rustig op de oevers van de rivier. Iedereen geniet van de zon. Totdat … O-oh! Daar komt … KRRRR… OKODIL! Hij spettert en spattert en de modder vliegt alle kanten op."

De Nationale Voorleesdagen 2014 zijn van 22 januari  t/m 1 februari 2014. Deze elfdaagse campagne is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van de campagne is "het bevorderen van het voorlezen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn". Wilt u meer weten, kijkt u dan ook eens op http://www.nationalevoorleesdagen.nl  

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht