25 oktober 2013

Sinterklaas bij Ludens

Dit jaar sponsort Ludens voor het eerst de Intocht van Sinterklaas in Utrecht. We zijn blij dat we als kinderopvangorganisatie een bijdrage kunnen  leveren aan  dit grote kinderfeest.

Als maatschappelijke organisatie voelen we ook de verantwoordelijkheid om niet zomaar voorbij te gaan aan het maatschappelijk debat over gevoeligheden rond Piet. Dit vraagstuk, dat al langer leeft, is in de afgelopen weken heel actueel en urgent geworden.

In de Ludens Groeimeter verwoorden we   onze missie en ons pedagogisch beleid. Een paar van die uitgangspunten stimuleren ons om binnen onze organisatie met elkaar in gesprek te gaan: 

 “Zo kan het ook!”

Bij Ludens stimuleren we de kinderen om positief om te gaan met verschillen. We hebben oog en respect voor individuele en culturele verschillen.

“Fijn dat je vertelt wat er is”

We communiceren respectvol met elkaar.

“Wij lossen het samen wel op!”

We proberen een oplossing te zoeken waarmee we samen tevreden zijn. Ludens is deelgenoot van de Vreedzame school en wijk.

 

Natuurlijk is het helemaal niet de bedoeling om een leuk en spannend kinderfeest te verpesten of af te schaffen. Maar het past wel  bij Ludens om samen te praten over eventuele gevoeligheden en over manieren waarop we die samen zouden kunnen respecteren of verhelpen.

Wilt u op dit bericht reageren, heeft u als ouder of als oudercommissielid tips en suggesties, dan kunt u dit laten weten  door middel van een bericht aan info@ludens.nl. Wij houden u dan betrokken bij het vervolg van het gesprek hierover.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht