18 juni 2013

Eerste Nationale Modderdag

Op vrijdag 28 juni 2013 vindt de eerste Nationale Modderdag plaats. Op die dag zullen kinderen in het hele land allerlei spetterende activiteiten doen waarbij MODDER een rol speelt.
Natuurlijk doet Ludens ook mee (op bijna alle locaties). “Bij ons mag je vies worden” is 1 van de 12 items van onze Groeimeter en we nemen dat ook graag letterlijk!
Wij vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zelf te ontdekken en ook met natuurlijke materialen spelen zoals water, aarde en zand. Bovendien is het gewoon hartstikke leuk: kliederen, bouwen, glibberen, graven en wie weet zelfs een modderbad nemen…

Bij KDV Harlekijn (onze Groene Voorbeeldlocatie) gaan de kinderen o.a. moddersoep maken, moddergrabbelen in een grote ton en schilderen met modder.
Bij Mus&Mees en de Globetrotters in Overvecht gaan de kinderen o.a. ModderKunst maken. Hier komen ook veel kinderen speciaal een extra dag om lekker mee te modderen!
In cluster Zuilen gaan de kinderen o.a. touwtrekken in de modder.
In Voordorp gaan de BSO kinderen een glijbaan maken van modder.
In cluster Majella gaan alle BSO’s die op vrijdag open zijn gezamenlijk naar het Majellapark. Ook kinderen die normaal op die dag niet naar de BSO gaan, worden van harte uitgenodigd om naar het Majellapark te komen om lekker vies te worden. Volwassenen mogen ook meedoen!

Trek uw kinderen op 28 juni dus iets aan dat tegen een stootje kan en goed uitgewassen kan worden!

Meer informatie op de site van Veldwerk Nederland, initiatiefnemer van de Modderdag.

Op de site van Kind van Nature staat een leuk filmpje.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht