24 april 2013

Goed Doel 2013 gekozen

Voor de derde keer op rij heeft Ludens een goed doel van het jaar gekozen. Uit alle inzendingen zijn 2 doelen genomineerd. De inzenders van deze doelen gaven een presentatie voor de leden van de jury. Deze jury bestond uit kinderen van BSO locaties, pedagogisch medewerkers, een medewerkster van het hoofdkantoor en een ouder.

Young in Prison

Het was niet eenvoudig om te kiezen, want de nominaties passen allebei goed bij Ludens. Uiteindelijk koos de jury met een tweederde meerderheid voor de stichting Young in Prison.
Het was voor veel juryleden een schok om te horen dat er in sommige landen kinderen die soms nog niet eens 10 jaar zijn, in de gevangenis zitten. Young in Prison zet zich in voor deze ‘vergeten groep’.

Positief

Niet alleen bevinden de kinderen zich in een moeilijke situatie, maar er is ook weinig of geen uitzicht op verbetering. YIP wil deze cirkel doorbreken door de kinderen te helpen een positief zelfbeeld te krijgen. Met name door gebruik te maken van de creativiteit van de kinderen zelf, wil YIP kinderen het gevoel geven, dat ze iets kunnen en ook iets kunnen bereiken.

Creativiteit Bevrijdt!

Foto links: breakdance workshop in Colombia en rechts: schildercursus in Zuid Afrika.

 

 

 

 

 

 

Twee contactpersonen

Het goede doel van het jaar is ingediend door 2 ouders die broer en zus zijn. Peer is ouder bij BSO Globetrotters in Overvecht en Jooske bij BSO Floris in Zuilen. Peer heeft als vrijwilliger bij YIP gewerkt. Hij is bij projecten in Colombia en Malawi geweest en kan er heel enthousiast over vertellen (zie foto boven). Peer en Jooske zijn ontzettend blij dat YIP is gekozen en willen graag contactpersoon zijn voor locaties die een actie willen organiseren voor dit fantastische goede doel van het jaar!

Contact: peer@younginprison.nl

Meer informatie op de Goede Doelen pagina en op de website van YIP.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht