27 december 2012

Voorleesontbijt 2013

Zoals elk jaar gaan de Nationale Voorleesdagen van start met het Voorleesontbijt. Dit jaar vindt het Voorleesontbijt plaats op woensdag 23 januari 2013. Alle kinderdagverblijven van Ludens doen mee aan dit landelijke evenement, omdat we een goede taalontwikkeling belangrijk vinden en zoveel mogelijk willen stimuleren.

Wat gaan we doen?

Vanaf 9 uur zijn alle peuters, ook de kinderen die normaal niet op woensdag zouden komen, van harte welkom. De kinderen krijgen een feestelijk ontbijtje en er wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar. We vragen u om hiervoor van tevoren in te tekenen op een speciale poster die op de groepen hangt.

Wie lezen er voor?

De locaties kiezen zelf hun zelf hun voorlezer(s). Dat kan een contactpersoon uit de wijk zijn of een (groot)ouder of een pedagogisch medewerker. Soms is het een bekend of prominent persoon die het leuk vindt om te doen, waardoor het gebeuren ook meer impact krijgt.
Voorbeelden: bij de Planeet in Overvecht komt er iemand van de VoorleesExpress en bij Sesam in Wittevrouwen maakt de voorlezer tijdens het voorlezen ook gebruik van gebarentaal.

Prentenboek van het Jaar

Het Prentenboek van het Jaar wordt jaarlijks in april gekozen. De jury kiest uit het complete aanbod van peuterboeken van het afgelopen jaar. Het belangrijkste criterium is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen.

Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman is het voorleesboek voor het Voorleesontbijt 2013. Het gaat over een meisje dat niet kan wachten tot ze jarig is. Ze maakt zelf alvast een feestje. Haar moeder heeft gezegd dat ze mag gaan knippen, dus knipt ze mooie lapjes: uit het tafelkleed, uit de jurk aan de waslijn, door de hele stad. Knipknipknip…

Jaar van het Voorlezen

De Nationale Voorleesdagen zijn een campagne van het CPNB. Initiatiefnemer van de campagne is de Stichting Lezen. In 2013 bestaat deze stichting 25 jaar en de Nationale Voorleesdagen 10 jaar. Daarom is 2013 uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren dat voorlezen leuk en waardevol is. Ludens sluit zich hierbij van harte aan!

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht