13 november 2012

Ludens krijgt Groene Dagopvang

Groene Dagopvang is een project van Kind van Nature.    In het project worden vier kinderopvangorganisaties begeleid bij het ontwikkelen van een plan om hun locatie te vergroenen. Natuurlijk te beginnen bij de buitenruimte, maar ook de inrichting, het beleid, scholing en de communicatie met ouders komen aan bod.

KDV Harlekijn wordt voorbeeldlocatie

Vanaf januari 2013 start een uitgebreid traject, waarbij tal van activiteiten er voor gaan zorgen dat natuurbeleving het visitekaartje wordt van de locatie: beleid, werkplannen, inrichting, scholing en oudercommunicatie vormen de kern van het traject, dat uiteindelijk moet leiden tot kinderopvang waar de potenties van natuur en een natuurlijke omgeving ten volste benut worden.

Kinderdagverblijf Harlekijn van Ludens wordt de vierde voorbeeldlocatie voor natuur in de dagopvang. Na KDV Confetti van Kanteel Kinderopvang, Rosmalen, KDV Atelier van Landstede Kinderopvang, Zwolle en KDV De Blauwe Ooievaar van SKON Kinderopvang, Den Haag zet ook Ludens één van haar locaties uitdrukkelijk in de schijnwerpers.

Samenwerking

In het project Groene Dagopvang werken Veldwerk Nederland, Cailin Partners en BuitenRuimte voor Contact nauw samen met Ludens. Daarnaast worden ook het lokale, Utrechtse NME centrum en ROC Midden Nederland betrokken. Onderdeel van het traject is een bezoek aan een andere voorbeeldlocatie, zodat medewerkers geïnspireerd aan de slag gaan met komende veranderingen.  

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht