23 mei 2012

Boekpresentatie bij Hummeltje

Ouders en medewerkers van kinderdagverblijf Hummeltje hebben een bijdrage geleverd aan het boek Samen verschillend, geschreven door Anke van Keulen en Elly Singer. Daarom was deze Ludens locatie in Overvecht uitgekozen voor de presentatie van dit boek op 23 mei.

Diversiteit

Samen verschillend is een boek over werken met diversiteit in de kinderopvang. Het gaat niet alleen over de multiculturele samenleving; de invalshoek is veel breder. Verschillen tussen mensen in voorkeuren, talenten of temperament en verschillen in culturele achtergrond, leef- en opvoedingsstijl, sekse, religie, sociaal milieu, beroep of opleiding komen allemaal aan bod.

Ontmoetingsplaats

Bij Hummeltje leren jonge kinderen al vroeg dat niet iedereen er hetzelfde uitziet of dezelfde taal spreekt. Omdat de pedagogisch medewerkers laten merken dat elk kind en elke ouder hier een plek krijgt en zijn of haar verhaal ertoe doet, wordt Hummeltje een echte ontmoetingsplaats waar alle kinderen en ouders welkom zijn. Ook dit sluit nauw aan bij Samen verschillend, waarin het kindercentrum als ontmoetingsplaats een terugkerend thema is.

De bijeenkomst bij Hummeltje was mede daarom vooral informeel en gezellig. Er werden wat korte praatjes gehouden o.a. door Lisa Jordan van de Bernard van Leer Foundation, die Samen verschillend financieel heeft ondersteund, Gjalt Jellsma van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) en de beide auteurs. Daarna was er ruimte voor opmerkingen van de aanwezige ouders en medewerkers, gelegenheid om elkaar vragen te stellen en voor onderlinge gesprekken.

 

 

 

 

 

Van links naar rechts: 1. Elly Singer, met achter haar een kind en een ouder die in het boek voorkomen. 2. Gewoon lekker spelen tijdens de toespraken; 3. Ontmoeting.

De auteurs

Anke van Keulen is sociaal pedagoog en oprichter en partner van Bureau MUTANT. Zij is gespecialiseerd in pedagogische kwaliteit in kindercentra. Elly Singer is pedagoog en ontwikkelingspsycholoog en werkt als docent en wetenschappelijk onderzoeker aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht. Ze doet al vele jaren onderzoek naar de opvoeding en ontwikkeling van kinderen in de kinderopvang, het gezin en het onderwijs. Voor de totstandkoming van dit boek openden de auteurs een speciale website.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht