15 mei 2012

Kaktus doet mee met VoorleesExpress

VoorleesExpress Utrecht komt jaarlijks bij 180 gezinnen. Het aantal gezinnen waar weinig tot geen boeken in huis zijn, is nog vele malen groter. Daarom komt de VoorleesExpress dit jaar met een grote boekenactie en doet Ludens BSO Kaktus hieraan ook mee.

Boeken op reis

In heel Utrecht verlaten duizenden gelezen en  ongelezen kinderboeken hun plek. Ze reizen door de stad op zoek naar nieuwe lezers. Kinderen in de stad Utrecht worden opgeroepen om hun kinderboeken te verzamelen en te voorzien van een speciale sticker. Iedereen mag het het boek lezen, de enige regel is dat het altijd moet worden doorgegeven aan iemand anders. Dat kan op school, bij de BSO, bij de sportclub, in de speeltuin, bij de dokter of aan de buren. Op die manier vind je in Utrecht bij steeds meer gezinnen leuke, mooie en spannende boeken!

Aftrap

Op woensdag 16 mei 2012 is de aftrap van dit project. Simon van der Geest, kinderboekenschrijver en winnaar van de Gouden Griffel 2011, zal de VoorleesExpress Boekenactie officieel starten. Hij zal een optreden geven op OBS De Klimroos in Leidsche Rijn waarna duizenden boeken hun reis beginnen.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht