18 januari 2012

Voorleesontbijt met spannend verhaal

 Op een dag valt kleine Uil uit zijn nest en dan is hij zijn mama kwijt. Eekhoorn wil hem wel helpen zoeken, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Mama is wel groot, maar niet zo groot als een beer. Ze heeft puntige oren, maar zo puntig als van een haas nou ook weer niet.

Het prentenboek van het jaar, dat altijd centraal staat tijdens Het Nationale Voorleesontbijt, is deze keer best spannend. Het verhaal spreekt ook jonge kinderen aan. Die leven mee met het uiltje en voelen zich betrokken bij de zoektocht naar Mama. En het mooie is: als ze al weten al hoe het afloopt, gaan ze het grappig vinden.

 Sfeervol

 SfeerMuzikaSfeerSSSfeeBij Villa Kakelbont in Voordorp werd voorlezer Marchje muzikaal begeleid door een gitaar (zie foto rechts). Dat maakte het extra sfeervol. 
Bij veel peuters van Villa Kakelbont was het verhaal al bekend. Hard lachend riepen ze de naam van het "verkeerde" dier al voordat Marchje iets gezegd had. Heel leuk was het terugkerende liedje "Rennen, rennen, rennen door het bos", elke keer als Eekhoorn en kleine Uil weer verder gingen zoeken.

Smullen

In het boekje gaan ze aan het eind, als het uiltje met zijn mama herenigd is, samen een koekje eten. Voor deze gelegenheid was dat bij Ludens natuurlijk vervangen door een lekker ontbijtje.
Langs deze weg willen we nogmaals iedereen bedanken die heeft meegeholpen om het Voorleesonbijt tot een succes te maken.

 

 

 

 

 

 

Links: Bert Frederikze van de Maliebaanschool leest voor bij ’t Labyrint.
Rechts: Anja van Impelen van de Jules Verneschool leest voor bij Jonas.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht