20 december 2011

Voorleesontbijt 2012

Het Nationale Voorleesontbijt vindt dit jaar plaats op woensdag 18 januari 2012. Dit landelijke evenement vormt, zoals altijd, de start van De Nationale Voorleesdagen. Alle kinderdagverblijven van Ludens doen mee, omdat we een goede taalontwikkeling belangrijk vinden en zoveel mogelijk willen stimuleren.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 9 uur zijn alle peuters, ook de kinderen die normaal niet op woensdag zouden komen, van harte welkom. Ieder kind mag ook een ouder meenemen. De kinderen krijgen een klein ontbijtje en op elke locatie wordt het Prentenboek van het Jaar, ‘Mama kwijt’, voorgelezen. Intekenen kan op de locatie van uw kind(eren) op de speciale intekenlijst.

Wie lezen er voor?

Ludens is een wijkgerichte organisatie; Ludens is ‘kinderopvang in de buurt’. We zijn daarom dit jaar niet speciaal op zoek gegaan naar ‘prominente personen’ om voor te lezen, maar elke locatie heeft zelf hun voorlezer(s) gekozen. Dat kan een contactpersoon uit de wijk zijn of een ouder of een pedagogisch medewerker.

Prentenboek van het jaar

Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft uit het complete aanbod van prentenboeken van het afgelopen jaar 10 boeken gekozen die tijdens de Nationale Voorleesdagen centraal staan. Eén van deze boeken is gekozen tot ‘Prentenboek van het jaar’. De jury heeft o.a. gelet op de samenhang tussen tekst en illustraties, de verhaalopbouw en het taalgebruik. Ook moet het boekje voldoende aanknopingspunten bieden voor interactie en verwerking in bijvoorbeeld spel.
Mama kwijt van Chris Haughton is het voorleesboek voor het Voorleesontbijt 2012. Het gaat over een schattig uiltje, dat al slapend uit zijn nest valt en dan zijn mama kwijt is. Eekhoorn wil wel even helpen zoeken, maar dan moet kleine Uil wel de juiste aanwijzingen geven…

Klik HIER voor meer informatie over de Nationale Voorleesdagen en het Voorleesontbijt 2012.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht