21 december 2011

Expositie bij KunstBSO Hoograven

Vrijdag 23 december houdt Utrechts eerste gespecialiseerde KunstBSO haar eerste expositie. Deze vorm van BSO is opgezet in samenwerking tussen Ludens en het UCK. Drie dagen per week waren gemiddeld tien kinderen aan de slag in het atelier, enthousiast begeleid door docente Maaike Thönissen.

Hier geen dertien in een dozijn werkjes naast elkaar, maar unieke kunstwerken gemaakt aan de hand van thema’s zoals ‘familie’ of ‘insectenwereld’. De afgelopen weken was het thema ‘de stad’. De groep heeft nagedacht over welke onderdelen er bij een stad horen en brengt deze samen in een stad. Er is hard gewerkt aan flatgebouwen, bedrijven, winkels, auto’s, maar ook aan een centrale die elektriciteit opwekt. Zoals door Robin (8) die uitlegt hoe de stroom opgewekt wordt in het ene gebouw en dan via twee andere gebouwen uiteindelijk bij de mensen in een flatgebouw terecht komt. Of Puck (10) die voor de stad een muur heeft bedacht waar ninja’s over moeten klimmen om een dodelijk virus tegen te houden. Een stormbaan? Een vestingwerk? ‘Nee, het is niet uit te leggen. Niemand begrijpt mijn kunst.’

Het werk van Robin, Puck en de andere kinderen is aanstaande vrijdag te bekijken aan de Verlengde Hooggravenseweg 150b in Utrecht.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht