25 oktober 2011

Feestelijke heropening

Na ruim een jaar verbouwing is op 25 oktober de Jenaplanschool Wittevrouwen, locatie Poortstraat officieel en feestelijk heropend. Kinderen, ouders en genodigden verzamelden zich 's ochtends vroeg op het schoolplein, waar zij verwelkomd werden door schoolleider Jaap Nelissen. Na het gezamenlijk zingen van het schoollied mocht het kind dat het langst in het oude gebouw heeft gezeten, de school symbolisch openen. Begeleid door tromgeroffel van enkele andere kinderen en een juf (zie foto boven) rende zij door een papieren tweede "deur" heen die achter de voordeur was opgehangen.

Toespraken

Hierna gingen de kinderen naar hun nieuwe klaslokalen en de volwassenen naar de speel/theaterzaal voor koffie/thee en een aantal toespraken. Ludens is medegebruiker van het gebouw en dus een belangrijke samenwerkingspartner van de school. Ludens directeur Ans van Hoof was daarom één van de sprekers. Ze verwees naar de langdurige band met de school: 10 jaar geleden hadden we in hetzelfde gebouw al een BSO "De Zolder" die later één van de groepen van BSO De Warmoes werd. Haar eigen kinderen hebben er trouwens ook op school gezeten. Ze had een aantal cadeautjes meegenomen. Een Ludens bord met de naam van de nieuwe BSO Tindola overhandigde ze aan leidinggevende Rita Hendriks. Jaap Nelissen kreeg een wereldkalender (met wereldgerechten voor een wereldschool). Ook hing Ans een snoer met "witte vrouwen" ( waren het nou engeltjes of spoken?) om zijn nek, alvast voor de gezamenlijke kerstboom in de hal: zie foto links.

Iedereen was het erover eens dat het gebouw prachtig is geworden. Zoals SPO-bestuurslid Thea Meijer zei: strak, maar met behoud van het historische karakter.

Klik HIER voor meer informatie over BSO Tindola. 

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht