12 augustus 2011

Weer naar school

De vakantie zit erop en langzamerhand keren kinderen en ouders terug naar hun vertrouwde routine. De eerste week is het altijd even wennen, maar meestal gaat het vrij snel. Veel kinderen vinden 6 weken vakantie wel lang genoeg en verheugen zich op het nieuwe schooljaar. 

We hadden een regenachtige zomer, maar de kinderen leken daar bij de BSO niet zoveel last van te hebben. Tussen de buien door scheen ook vaak de zon en dan werd er volop buiten gespeeld.

 

 

Bij BSO Dino, bijvoorbeeld, waar de kinderen dagenlang aan een prachtige hut hebben gewerkt (foto links) en waar ze gewoon niet konden wachten met plukken tot de hazelnoten echt goed rijp waren (foto boven).


Uitstapjes

Vakantie is bij de BSO altijd een tijd van uitstapjes. Op veel BSO's was er elke week wel eentje. Bij slecht weer naar een museum of de bioscoop en bij mooi weer zowel in eigen stad (bv. Moestuin Maarschalkerweerd of Stadsboerderij Gagelsteede) als daarbuiten (bv. Canopy Trail Amersfoort). 
Foto rechts: kinderen van het Fantaziehuis in het Griftpark.

Groen en Duurzaam

Op meerdere locaties is aandacht besteed aan het Ludens jaarthema 'Groen & Duurzaam'. Er zijn een heleboel prachtige kunstwerken gemaakt van bv. plastic flessen, doppen, stukjes afvalhout, sappakken en fietsbanden. Kinderen van de Warmoes zijn een middag in de wijk afval gaan verzamelen. Dankzij van de gemeente geleende bezems, 'knijpgrijpers' , handschoenen en vuilniszakken zagen ze er in hun lichtgevende hesjes super professioneel uit.

 

 

 

 

 

 
Links een van de Warmoesploegen in actie, rechts knutselen met kosteloos materiaal bij BSO Kaktus.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht