15 augustus 2011

Bijzondere nieuwbouw in Hoograven

De J.W. van de Meeneschool aan de Ridderlaan is gesloopt. Op de plaats waar de school heeft gestaan, is nu een drassig, braakliggend terrein. Maar als alles volgens planning verloopt, zal er binnen 3 maanden een compleet nieuw gebouw staan met daarin ook een nieuwe eigen plek voor BSO Eigenwijs.

Snelbouw

Het kan zo snel gaan dankzij een speciale bouwmethode, waarbij zoveel mogelijk in de fabriek wordt voorbereid. De nieuwe behuizing krijgt de uitstraling van een permanent gebouw en gaat ongeveer 40 jaar mee.
Donderdag 11 augustus werd symbolisch de eerste paal de grond in geheid door schoolleider Connie van de Bruinhorst en gemeentelijk projectleider Nicolette Deetman (zie foto rechts). Dit is de eerste keer dat er in Utrecht een permanente school op deze manier wordt gebouwd. Ludens doet samen met het schoolbestuur en de gemeente Utrecht mee aan de pilot. Als het een succes is, kan dit bouwsysteem vaker worden ingezet.

Notebomenlaan

De school en de BSO verblijven tijdelijk in een gebouw aan de Notebomenlaan.
De school gaat daar deze week van start, maar BSO Eigenwijs was er vorige week al.
Dat was voor de kinderen natuurlijk best spannend, om helemaal het rijk alleen te hebben in een onbekend gebouw.

  


Eigenwijs heeft een plek gekregen in de hal. De BSO-ruimte is afgeschermd met gordijnen (foto links). Ook mag de BSO gebruik maken van de gymzaal en het plein. Naast de school is een grasveldje waar de kinderen in de vakantie een tentje hadden opgezet (foto rechts).

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht