30 mei 2011

Jury kiest goed doel

Vanaf 2011 kiest Ludens ieder jaar een goed doel. Kinderen, ouders en medewerkers mochten tot 31 maart een project indienen. Van de 12 ingezonden projecten waren er 4 genomineerd. Omdat één indiener zich terugtrok, bleven er 3 goede doelen over waaruit de jury een keus moest maken.

Jury

De jury bestond uit 3 kinderen, 2 pedagogisch medewerkers, een leidinggevende van een cluster, een lid van de centrale oudercommissie en de kwaliteitsmedewerker, die namens de projectgroep ‘Goede Doelen’ tevens de organisatie en presentatie van de bijeenkomst op zich had genomen.

Het is een belangrijke, verantwoordelijke taak om in een jury te zitten en de juryleden waren dan ook vol aandacht voor de presentaties. Ook stelden zij goede vragen.

En de winnaar is…

De jury koos voor een project van de organisatie Tear in Cambodja. In de hoofdstad Phnom Penh werkt de lokale organisatie TASK, gesteund door Tear, aan de gezondheid en levens-omstandigheden van krottenwijk bewoners. Deze mensen zijn arm en naar de stad gekomen om werk te vinden. Zij hebben veel last van overstromingen van de rivier, slecht drinkwater en besmettelijke ziektes. TASK richt zich op het verbeteren van de levensomstandigheden van de bewoners van de wijk en steunt diverse activiteiten, zoals:

  • Zorg en voorlichting voor aanstaande moeders en zorg bij bevalling en na de geboorte.
  • Goede en schone wc’s bij scholen en huizen, in combinatie met voorlichting over hygiëne.
  • Veilige, droge speelplekken voor de kinderen bij scholen (zie foto).
  • Vanaf 2011 gaat TASK ook groepen vrouwen in de wijk helpen om onderling crèches op te richten.

De indiener van het project is Matthijs (zie foto boven tijdens zijn presentatie), vader van 3 kinderen waarvan er 2 bij Ludens zitten en de derde binnenkort naar Ludens gaat. Hij zal dit jaar voor Ludens ambassadeur zijn bij het project, dat hij goed kent.

We houden u op de hoogte via onze goede doelen pagina.

Meer informatie vindt u ook op de website van Tear.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht