27 april 2011

Lekker de hele dag buiten

De kinderen treffen het. Dinsdag 26 april is een zonnige dag, maar wel met een fris briesje, waardoor het niet te heet is. Gewoon perfect weer dus om de hele dag buiten te spelen.
Er is een grote groep (meer dan 20) kinderen van BSO Odin naar Het Fort gekomen en een kleiner groepje van BSO Salto. Een van de activiteiten is wilgenhutten vlechten. Door een bevriende boer is een grote berg wilgentakken afgeleverd. Het valt nog niet mee om daar hutten van te maken! Maar het begin is er. De komende dagen kunnen kinderen er prima aan verder werken.

Beestjes kijken

Achterin de grote tuin van Het Fort is een vijver aangelegd waarin kikkerdril is uitgezet. Een medewerkster van Salto zit erbij en vertelt dat een paar van “haar” kinderen al uren volkomen opgaan in het bekijken van de “dikkopjes” en andere beestjes en plantjes in het water.

Ze hebben een potje waarin een kikkervisje als een razende aan het rondzwemmen is. Een van de kinderen weet er duidelijk al meer van: “eerst krijgt ie pootjes en daarna valt de staart eraf”.

Vilten

Op de binnenplaats is een bijzondere activiteit gaande: vilten. Plukken schapenvacht worden eerst door een apparaat gedraaid om de wol uit elkaar te trekken. Dat heet kaarden. Daarna wrijven de kinderen deze wol in met water en zeep en kneden er vilt van. Dat kan je dan vervolgens tot een platte lap persen en daar kan je allerlei dingen van maken.

Andere kinderen vermaken zich met de speurtocht die speciaal voor de vakantie is uitgezet of gewoon met in een boom klimmen, want dat kan hier ook!

Hopelijk werkt het weer tijdens de rest van de vakantie ook zo fantastisch mee.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht