9 maart 2011

Peuters vieren Carnaval

Bij veel kinderdagverblijven is maandag 7 en dinsdag 8 maart aandacht besteed aan het Carnaval. Elementen van het feest, zoals verkleden, schminken en dansen (of hossen) op muziek, zijn zaken die veel peuters aanspreken. Met peuters kun je dus heel goed een carnavalsfeestje bouwen.
Ook bij Hummeltje in Overvecht was het feest. Voor de gelegenheid was de grote ruimte van BSO Bink als feestzaal ingericht en versierd en er klonk vrolijke muziek. De kinderen kregen ballonnen, serpentines om te gooien en rolfluitjes. Er waren volop verkleedkleren en de pedagogisch medewerkers zaten klaar met de schminkdoos om kinderen die dat wilden, te schminken. Nou, dat wilden ze wel!

Internationaal

Carnaval is een internationaal feest en Hummeltje is een internationaal kinderdagverblijf waar de kinderen uiteenlopende culturele achtergronden hebben. Een kind wilde een mooie doek met lovertjes omgeknoopt hebben en daarna begon hij enthousiast met zijn heupen te draaien als een buikdanser.

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk is een feest niet compleet zonder iets lekkers. Toen ze uitgedanst waren, kregen de kinderen allemaal een bekertje met chipjes en een pakje drinken met een rietje. En daarna was het tijd voor het opruimlied.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht