1 maart 2011

Applaus voor Circus Ludens

Voor de achtplussers van de BSO stond donderdag 24 februari de hele dag in het teken van circus.
De grote sporthal De Dreef in Overvecht was door Cicus Diedom in een circusarena getransformeerd, met grote matten, coulissen, stellages en bakken vol met spelmateriaal. De kinderen werden bij binnenkomst in groepjes verdeeld en gingen voor de lunch aan de slag om de verschillende onderdelen uit te proberen.
Zo konden ze o.a. koorddansen, op een reuzenbal lopen, jongleren en acrobatieken.

Oefenen

Na de lunch werd er geoefend voor de slotvoorstelling. Iedereen deed mee, zowel de gevorderden die op circusles zitten en al met losse handen op één wiel kunnen fietsen, als de kinderen die voor het eerst van hun leven geprobeerd hadden om een bordje op een stokje te laten draaien. En wat een wervelende show werd het! Er was een echte directeur met een hoge hoed op die de acts aankondigde. En zoals dat hoort bij een circus, volgden de verschillende onderdelen elkaar in hoog tempo op, begeleid door vrolijke, energieke muziek.
Het geeft helemaal niks als je een balletje of een ring laat vallen, dat hoort er allemaal bij. Gewoon een buiging maken naar het publiek en plaats maken voor de volgende.
Het was mooi om te zien hoe de kinderen echt samenwerkten en elkaar hielpen. Ze deden allemaal hun uiterste best en het resultaat was geweldig. 

 

 

 

 

 

 

 
Alle deelnemers kregen applaus en sommige acts waren supergoed, met door de lucht vliegende diabolo’s, om armen, benen en buiken draaiende hoelahoeps, een levende piramide en kinderen die hun kunstjes staande op een bal uitvoerden.
Langs deze weg nogmaals dank aan de medewerkers van Diedom, Ketsj Up en de pm-ers van Ludens die er samen met de kinderen een succes van hebben gemaakt.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht