23 februari 2011

Sim Sala… Factor Twee!

Dinsdag 22 februari trad buikspreker/ goochelaar Aarnoud Agricola op voor de BSO kinderen van 4 tot 8 jaar. Deze activiteit vond plaats in de Warmoes, maar er waren ook kinderen van andere Ludens BSO’s naartoe gekomen, o.a. uit Tuindorp, Pijlsweerd en zelfs helemaal uit Zuilen. In totaal ongeveer 100 kinderen zaten gezellig samen in de grote gymzaal en waren vanaf het eerste moment helemaal in de ban van de show.

Sprekende dieren

Het deel voor de pauze ging vooral over diverse dieren. Soms speelden deze een rol bij een goochelact. Zo liet Aarnoud de kameel schilderen en na een tikje met de staf was het schilderij ineens ingekleurd. Met andere dieren ging het vooral om de interactie en grapjes met de kinderen. De wasbeer, bijvoorbeeld,  was ondeugend en zong steeds het verkeerde liedje of wilde helemaal niet meewerken. Die werd tenslotte in een koffer gestopt (foto onderaan links) waarna we alleen nog een gedempte stem konden horen.

Truuks

Na de pauze ging het vooral om de truuks, waarbij Aarnoud regelmatig een assistent nodig had (foto boven). Deze werd op een stoel geplaatst met een speciale goochelhoed op en kreeg dan iets in de handen gedrukt. Ringen, bijvoorbeeld, die eerst los waren en dan plotseling aan elkaar zaten. Of een touw met een heleboel knopen erin en die waren er dan ineens uit. De kinderen vonden het allemaal prachtig en deden enthousiast mee.

Een mooie truuk was “Factor Twee”. Eerst veranderde Aarnoud met deze spreuk een briefje van 5 euro in een tientje en daarna werden drie tientjes er steeds maar weer zes, tot hij een hele waaier van tientjes had, die hij tevreden in zijn portemonnee stak.

Spectaculair

Zoals het hoort, kwam de klap op de vuurpijl aan het eind. Eerst veranderde de paraplu, die een meisje eerst nog gewoon in haar hand hield, in een soort kapstok met allemaal gekleurde doekjes eraan. Toen gooide Aarnoud een doekje in de lucht en… tatááá… daar had hij een stok in zijn hand. Zelfs de kritische, wat oudere kinderen die in de pauze nog hadden opgemerkt dat ze de mond van de buikspreker konden zien bewegen, waren hier toch wel van onder de indruk.

De eerste “Ketsj Pup” activiteit was een succes en we gaan in de toekomst vaker een gezamenlijk programma maken dat op de jongere kinderen is gericht.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht