27 december 2010

Voorleesontbijt 2011

Het Nationale Voorleesontbijt vindt dit jaar plaats op woensdag 19 januari 2011. Dit landelijke evenement vormt, zoals altijd, de start van De Nationale Voorleesdagen. Alle kinderdagverblijven van Ludens doen mee, omdat we een goede taalontwikkeling belangrijk vinden en zoveel mogelijk willen stimuleren. Dit wordt nu al de vierde keer op rij dat we meedoen.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 9 uur zijn alle peuters, ook de kinderen die normaal niet op woensdag zouden komen, van harte welkom. Ieder kind mag ook een ouder meenemen. De kinderen krijgen een klein ontbijtje en op elke locatie wordt het Prentenboek van het Jaar, "Fiet wil rennen", voorgelezen. Intekenen kan op de locatie van uw kind(eren) op de speciale intekenlijst.

Wie lezen er voor?

We vinden het heel leuk om dit jaar weer een “bekende Nederlandse” te mogen verwelkomen. Ondanks haar zeer drukke agenda maakt FNV-voorzitter Agnes Jongerius tijd vrij om voor te lezen bij kinderdagverblijf De Planeet.
Van het College van B&W komen er 3 wethouders: Victor Everhardt, Mirjam de Rijk en Jeroen Kreijkamp. Daarnaast komen er o.a. bestuursleden van de drie grootste scholenstichtingen in de stad: de KSU, de PCOU en de SPO. Voor Ludens is het onderwijs een belangrijke partner waarmee op veel plaatsen intensief wordt samengewerkt.

Klik HIER voor een verslag van de voorbereidende bijeenkomst van 12 januari.  

Prentenboeken TopTien

Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft uit het complete aanbod van prentenboeken van het afgelopen jaar een selectie gemaakt: de TopTien. De jury koos boeken die, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten bieden voor interactie met peuters en verwerking in hun spel.
De Prentenboek TopTien staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen.


Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak en Noëlle Smit is gekozen tot het voorleesboek voor het Voorleesontbijt 2011.
Fiet is een eigenwijze struisvogel die gek is op rennen. Hij laat zich door niets tegenhouden, ook niet door een stevige tegenwind.

 
De Nationale Voorleesdagen 2011 zijn van 19 t/m 29 januari. Deze elfdaagse campagne is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van de campagne is "het bevorderen van het voorlezen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn". Wilt u meer weten, kijkt u dan ook eens op http://www.nationalevoorleesdagen.nl/

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht