17 november 2010

Koor uit Kiev zingt in de Warmoes

Het is extra druk op dinsdagmiddag 16 november in de grote zaal van de Warmoes. Niet alleen de Warmoeskinderen zijn daar verzameld, maar ook kinderen van BSO Labyrint en Spoenk. Ze komen luisteren naar een optreden van het jongens- en mannenkoor "Dzvinochok" -Oekraïens voor “Klokje”- dat voor enkele dagen in Nederland is. De zangers verblijven in Utrecht bij gastgezinnen en tussen hun “officiële” optredens door is er ook een een informele uitvoering voor de BSO kinderen ingelast. Voor de jongens van het koor is dit meteen een mooie gelegenheid om een Nederlands kindercentrum te bekijken.
De dirigent heeft een speciaal programma samengesteld en leidt ieder nieuw lied voor de kinderen in met een korte uitleg over de achtergrond en inhoud: kerkliederen, een bruiloftslied, een swingende uitvoering van “I Got Rhythm” en diverse Oekraïense volksliedjes waarbij ook geklapt en gestampt wordt. De kinderen vinden het prachtig! Een meisje van de Warmoes verzucht na afloop dat ze niet wist dat kinderen zó mooi konden zingen.
Het koor moet daarna snel naar de bus, want ’s avonds is er nog een optreden in Hilversum en daarna de ruim 2 dagen durende terugreis naar Kiev.

Langs deze weg bedankt Ludens nogmaals de Stichting Oekraïne-Kiev-Utrecht (OeKU) voor het mogelijk maken van deze bijzondere gebeurtenis.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht