16 augustus 2010

Eerste schooldag in nieuw gebouw

Jenaplanschool Wittevrouwen, locatie Poortstraat wordt ingrijpend verbouwd. De school heeft tijdelijk onderdak gekregen aan de Wittevrouwenkade en Ludens heeft in hetzelfde gebouw op 16 augustus een nieuwe BSO geopend. Als de verbouwing van de school is afgerond, zal deze BSO mee verhuizen naar het nieuwe pand. Tot die tijd noemen we het "BSO De Kade".


De Kade is een BSO die speciaal gericht is op de jongste kinderen (groep 1 t/m 3). Een groot deel van de kinderen is afkomstig van de Warmoes-groep "De Boefjes". Twee van de vaste pedagogisch medewerkers van de Warmoes zijn mee verhuisd, dus dat is voor de kinderen fijn vertrouwd temidden van al dat nieuwe.
Het ziet er nog een beetje "onaf" uit: de muren zijn nog wat kaal en de prikborden nog leeg, maar aan de kapstok hangen al wel de bekende blauwe luizenzakken. Ook is er een groot welkoms-spandoek opgehangen dat de oudere kinderen van de Warmoes tijdens de vakantie gemaakt hebben voor de verhuizende kinderen (foto rechts).

In de nieuwe BSO hebben de kinderen diverse ruimtes tot hun beschikking. Behalve twee groepsruimtes/ keukens zijn er: een bouwkamer, een atelier, een zit/ leeskamer (foto links), een speelhal met twee speeltenten en een fantasiekamer met o.a. verkleedkleren, poppen en een speelkeukentje. De kinderen hoeven zich bij hun nieuwe BSO dus niet te vervelen!

Klik HIER voor meer informatie over de locatie.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht