12 juli 2010

Zonovergoten BSO sportdag

 
Vanwege het succes van vorig jaar heeft Ludens dit jaar opnieuw een sportdag georganiseerd voor alle BSO kinderen vanaf 8 jaar. Ook dit jaar kwamen de kinderen en hun begeleiders vanuit de hele stad naar sportlocatie Spoenk in Voordorp. Het was een zonnige, warme zomerdag, volgens sommigen misschien wel een beetje te heet om te sporten. Maar er waren uitgebreide voorzorgsmaatregelen getroffen. Alle kinderen werden bij binnenkomst ingesmeerd met zonnebrandcrème, er stonden extra jerrycans en emmers met water, langs het terras lag een sproeislang en na ieder onderdeel was er gelegenheid om te drinken. Desondanks waren er een paar BSO’s die afgezegd hadden, waardoor er wat minder deelnemers waren dan de vorige keer en geen 7, maar 6 onderdelen.

Stormbaan

De blikvanger was deze keer een reusachtig springkussen in de vorm van een stormbaan. Om het extra moeilijk te maken, liep het parcours in omgekeerde richting. De start was aan de kant van de glijbaan die bovendien met zeepsop werd ingespoten, dus dat werd glibberen!
Ook was er weer een waterspel. De ene partij moest in een speciale vier-persoons broek een traject lopen langs diverse hindernissen. De kinderen van de andere partij mochten ze daarbij nat spuiten met waterpistolen.

Extra hulp

De medewerkers werden dit jaar geholpen door Morris Breed, een 14-jarige scholier van het Leidsche Rijn College. In het kader van de maatschappelijke stage die alle leerlingen moeten vervullen, was hij de hele dag scheidsrechter bij het hockey, wat hij uitstekend heeft gedaan. Nogmaals bedankt, Morris!

Aandenken

Alle kinderen kregen als aandenken een diploma en een badstof zweetbandje. Voor het team dat tijdens de dag over alle onderdelen de meeste punten had behaald, was er bovendien een beker. Deze prijs werd meegenomen door de sportieve kinderen van BSO Het Tuinhuis. Al bij al was het wederom een geslaagde dag.


 

 

 

 

 

 Links het waterspel en rechts Morris (met rode broek) als scheidsrechter

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht