4 juni 2010

Aftrap project 'Brandmeester' bij BSO Aspelin

Brandweer Utrecht start op donderdag 10 juni in samenwerking met Brandweerman Cor het unieke project 'Brandmeester'. Brandweerman Cor gaat de komende maanden langs bij kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar op de buitenschoolse opvang. Om spelenderwijs uit te leggen wat brand is, wat er kan gebeuren in huis en wat je dan moet doen.

De aftrap van ‘Brandmeester’ is op donderdag 10 juni om 16.00 uur op BSO Aspelin, Vleutenseweg 422 te Utrecht.

'Brandmeester'

Met het project 'Brandmeester' gaat Brandweerman Cor al spelenderwijs met de kinderen aan de slag om hen te leren hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn op brand. Niet alleen bij de buitenschoolse opvang, maar ook thuis. Want via de kinderen bereikt Brandweerman Cor hun ouders. Hij neemt de kinderen mee op een ingebeelde tocht door hun eigen huis. Daarvoor maakt hij gebruik van een hutkoffer met daarin allerlei brandweerattributen zoals een brandweerhelm en een verbrande teddybeer. Zo weet deze brandweerman de kinderen bewust te maken van de gevaren van vuur en hoe je moet handelen bij een brand.

De nieuwe koers van de brandweer

Meer investeren in het voorkomen van brand: dat is de nieuwe koers die de Nederlandse brandweer wil inslaan. Brandweer Utrecht, onderdeel van de Veiligheidsregio Utrecht, heeft daarom brandpreventie hoog op de agenda gezet. Met een brandveiligheidscampagne rondom het WK voetbal en nu ook met ‘Brandmeester’.

Brandweerman Cor

De bezoeken van de brandweer aan de buitenschoolse opvang worden verzorgd door Brandweerman Cor. Hij is dankzij zijn jarenlange ervaring als brandweerman en als brandpreventievoorlichter een autoriteit op het gebied van brandpreventie.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht