16 maart 2010

Open middag in Overvecht Zuid

Het bijgebouw op het schoolplein van de Cleophasschool is in zeer korte tijd getransformeerd tot een BSO. Donderdag 11 maart was er voor ouders, kinderen en andere belangstellenden gelegenheid om een kijkje te komen nemen. Veel mensen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging, want het was een drukte van belang. Aan de vele enthousiaste reacties te oordelen, zijn veel ouders blij met de nieuwe locatie. De komst van deze nieuwe BSO betekent een flinke uitbreiding van de opvang en dat is natuurlijk vooral fijn voor de ouders en kinderen die al lang op de wachtlijst staan.

Ruimtes

De BSO heeft vier ruimtes met in het midden een gemeenschappelijke gang. Elke ruimte heeft een duidelijke functie en een heel eigen sfeer. De keuken heeft de uitstraling van een Mexicaans café. De kinderen kunnen er niet alleen eten en drinken, maar ook zelf koken. Er is een atelier vol met materialen waarmee de kinderen zich creatief kunnen uitleven. Aan de muur prijken reproducties van Franse kunstwerken ter inspiratie.
Verder zijn er twee huiskamers. De ene heeft een oosterse sfeer. Er liggen kleden en kussens die aan duizend-en-één nacht doen denken, maar er staat ook een hypermoderne spelcomputer met een groot LCD-scherm (zie foto boven). Voor de andere is gebruik gemaakt van oud-Hollandse motieven zoals klompen en Delfts blauwe tegeltjes. Deze ruimte is heel geschikt voor spelletjes of, zoals tijdens de open dag te zien was, het aanleggen van een spoorlijn van Duplo rails (zie foto rechts).

Verhuizen

Door de komst van de nieuwe BSO moeten de kinderen van de Cleophasschool en de OBS Overvecht, locatie Teun de Jagerdreef die nu naar het Tuinhuis of naar Zeppelin gaan, verhuizen. En niet alle kinderen vinden dat even leuk. Een groepje oudere kinderen van het Tuinhuis had zelfs een petitie opgesteld voor de managers van Ludens, waarin zij uitlegden waarom ze liever in het Tuinhuis wilden blijven. De oudste kinderen hebben op het Tuinhuis hun eigen Duckstad groep en bovendien een aparte meidenruimte. Dat en natuurlijk hun vrienden en vriendinnen die op het Tuinhuis blijven, zullen ze gaan missen.

Begrip

Het management luisterde serieus naar de kinderen en heeft ook begrip voor hun standpunt. Maar de belangrijkste reden voor deze nieuwe BSO is, dat er in Tuindorp heel veel kinderen zijn die een plekje willen op de BSO en daar nu heel lang op moeten wachten. Doordat de kinderen van de Cleophasschool vanaf nu naar de nieuwe BSO gaan, ontstaat er eindelijk ruimte voor deze kinderen.

De kinderen verhuizen allemaal samen, dus houden ze ook vrienden en vriendinnen over. Bovendien gaan hun eigen pedagogisch medewerkers mee. Lotte Oldenborg wordt vaste pm-er van de nieuwe BSO en Peter de Kruijk, de andere pm-er van Duckstad, blijft bij het Tuinhuis, maar komt daarnaast elke woensdag op de nieuwe BSO werken.

Hopelijk heeft de nieuwe BSO zoveel leuks te bieden, dat de kinderen zich snel weer thuis voelen. Klik HIER voor meer informatie.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht