20 januari 2010

Aandeel ouders groot bij Voorleesontbijt

In de voor Ludens derde editie van het Nationale Voorleesontbijt is op veel locaties voorgelezen door ouders. Ludens is een wijkgerichte organisatie en daarom wilden we dit jaar graag voorlezers uit de eigen buurt.
In een aantal gevallen is aan een wijkpartner gevraagd om mee te doen. Zo is er bij Harlekijn in Hoograven voorgelezen door de directeur van de St. Jan de Doperschool en bij Villa Kakelbont door de directeur van de OBS Voordorp. Bij andere locaties, bijvoorbeeld bij de Planeet in Overvecht, is alles door de pedagogisch medewerkers zelf georganiseerd. Maar het vaakst waren het toch een of meerdere ouders die niet alleen kwamen voorlezen, maar in veel gevallen ook muziek maken.

Swingend boekje

Het voorleesboek was deze keer “de Wiebelbillenboogie”. In het verhaal leert een vader zijn kinderen met hun billen te schudden op de maat van: “Een voor de centjes, twee voor de show, op drie ben je klaar voor de billenboogie, GO!”. Een heel geschikt boek dus, om na het lezen even lekker met de kinderen te zingen en te dansen.
 

Muzikale ouders

Op veel plaatsen o.a. bij het Elfenbankje, Jonas en ’t Labyrint hebben vaders en moeders muziek gemaakt. Bij Nijntje werd eerst voorgelezen door een ouder, waarna 2 andere ouders samen kinderliedjes gingen spelen op sopraansaxofoon en accordeon.
Er waren veel ouders meegekomen met hun kinderen en die deden ook gezellig mee. Een van de vaders liet tijdens het lied “Helikopter” zijn zoontje als wieken door de lucht draaien. Een beetje net zoals de vader uit het boekje, eigenlijk…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ontbijttasjes

Vanwege het succes van de voorafgaande jaren, ontbraken ook deze keer de tasjes niet. Behalve eten en een pakje drinken zat er in het tasje een vingerpopje van het olifantje uit het boek. Bij Nijntje waren er als extra verrassing ovenverse, nog warme croissantjes.

De kinderen gingen de tasjes samen zoeken door de voetsporen op de grond te volgen. Dit was ook een thema uit het boekje. De vader gaat daar als een indiaan met een verentooi op samen met de kinderen op verkenningstocht. Triomfantelijk droegen de kinderen de tasjes uit de slaapkamer om vervolgens aan tafel te gaan zitten, waarna het smullen kon beginnen.
Langs deze weg wil Ludens alle ouders die hun medewerking hebben verleend, nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Echt hartstikke leuk dat jullie meegedaan hebben!

 

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht