29 december 2009

Voorleesontbijt 2010

Het Nationale Voorleesontbijt vindt dit jaar plaats op woensdag 20 januari 2010. Dit landelijke evenement vormt, zoals altijd, de aftrap van De Nationale Voorleesdagen. Voor de derde keer op rij doen alle kinderdagverblijven van Ludens mee, omdat we een goede taalontwikkeling belangrijk vinden en zoveel mogelijk willen stimuleren.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 9 uur zijn alle peuters, ook de kinderen die normaal niet op woensdag zouden komen, van harte welkom. Ieder kind mag ook een ouder meenemen. De kinderen krijgen een klein ontbijtje en een verrassing en op elke locatie wordt het Prentenboek van het Jaar, "De Wiebelbillenboogie", voorgelezen.
Intekenen kan op de locatie van uw kind(eren) op de speciale intekenlijst.


Wie lezen er voor?

Anders dan andere jaren is Ludens dit jaar niet actief op zoek gegaan naar “prominente personen” die wilden voorlezen. Elke locatie heeft zelf een eigen voorlezer of voorlezers gekozen. Dat kan bijvoorbeeld een ouder zijn of een pedagogisch medewerker of een contactpersoon uit de buurt.
Klik HIER voor een verslag van de voorbereidende bijeenkomst op 12 januari jl.

Prentenboek van het Jaar

Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft uit het complete aanbod van peuterboeken van het afgelopen jaar 10 prentenboeken gekozen die tijdens de Nationale Voorleesdagen centraal staan. Eén van deze boeken is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2010. De jury heeft o.a. gelet op de samenhang tussen tekst en illustraties, de verzorging, de verhaalopbouw en het taalgebruik. De materialen van De Nationale Voorleesdagen worden gebaseerd op dit boek.

De Wiebelbillenboogie

De Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten is gekozen tot het Prentenboek voor de Nationale Voorleesdagen 2010. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is, dat het boek naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en verwerking in hun spel.


De Nationale Voorleesdagen 2010 zijn van woensdag 20 januari t/m zaterdag 30 januari. Deze elfdaagse campagne is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van de campagne is "het bevorderen van het voorlezen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn". Wilt u meer weten, kijkt u dan ook eens op http://www.nationalevoorleesdagen.nl/nvd/2010/.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht