7 september 2009

BSO Het Fort officieel geopend

fort natuurdans

Met een speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerde natuurdans openden de kinderen van Het Fort op 3 september feestelijk hun BSO.

Wethouder Harm Janssen en Ludens directeur Ans van Hoof gaven achtergrondinformatie over de geschiedenis van de forten en de totstandkoming van de nieuwe "Buiten BSO".

Ter gelegenheid van de nationale Fortenmaand was er een grote tent opgezet bij de toegangsbrug naar Het Fort van de Democratie en BSO Het Fort. De belangstelling was groot, zowel bij volwassenen als kinderen. De 6-plus kinderen van BSO Dino waren samen met hun pedagogisch medewerkers ook aanwezig.

Vraaggesprek

Jasmijn Koelink, leidinggevende van Cluster Oostpark waar BSO Het Fort deel van uitmaakt, hield een vraaggesprek met wethouder Harm Janssen en Ludens directeur Ans van Hoof. De wethouder vertelde o.a. dat Lunet 1 onderdeel is van de Hollandse Waterlinie. Ans van Hoof legde uit dat de naam Ludens afkomstig is van het Latijnse woord voor spelen en dat dat bij de BSO voor de kinderen het allerbelangrijkste is. 
Bij Het Fort zal vooral ook veel buiten gespeeld worden. De BSO kreeg daarom, heel toepasselijk, een "natuurkist" met daarin allerlei materiaal dat de medewerkers kunnen gebruiken voor activiteiten in en met de natuur.

fort officiele opening fort ballonnen

Daarna was de beurt aan de kinderen. Onder leiding van dansdocente Valine Veerman van het UCK hadden zij een bijzondere dans ingestudeerd. Het was bijna niet te geloven dat ze in totaal maar 3 keer hadden kunnen oefenen, zo goed zag het eruit!

Ballonnen

Vervolgens ging iedereen naar buiten om ballonnen op te laten die van tevoren met helium waren gevuld. Het waaide flink, waardoor een aantal ballonnen de bomen in werd geblazen. Nadat de ballonnen uit de takken waren bevrijd, blies de wind ze snel uit het zicht en direct daarna begon het keihard te regenen. Dus misschien was het wel een regendans geweest, die de kinderen uitgevoerd hadden...

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht