25 februari 2009

Kijkmiddag bij nieuwe 'Buiten-BSO'

http://ludens.hamakaserver.nl/media/userfiles/image/nieuws-2009/fort_voorkant_flyer_bijgesneden.jpg

Ludens gaat een BSO openen op Fort Lunet 1 aan de Koningsweg. De gemeente Utrecht wil de forten nieuwe bestemmingen geven en heeft alle kinderopvang-aanbieders in de stad gevraagd een offerte in te dienen voor een BSO. Ludens is uitgekozen om de BSO op het Fort daadwerkelijk te realiseren.

 

Dinsdagmiddag 24 februari was er gelegenheid om een kijkje te nemen bij de nieuwe locatie. De BSO wordt voor de kinderen van 8 jaar en ouder van de Kohnstammschool. Kinderen van die school die nu al een plaats hebben op BSO Dino, krijgen voorrang. Daarom waren voor deze kijkmiddag die kinderen en hun ouders als eerste uitgenodigd.

De BSO zal bestaan uit een kazemat en een groot stuk buitenterrein. Ludens wil de sfeer van het Fort zoveel mogelijk bewaren. Het wordt een "Buiten-BSO" waar de natuur centraal zal staan. Veel van de activiteiten zullen buiten plaatsvinden.

buitenruimte_bij_fort.jpg zijdeur_fort.jpg

Het weer werkte tijdens de kijkmiddag erg mee. Veel kinderen begonnen onmiddelijk de omgeving te verkennen en waren al snel bezig "gevangenen te bevrijden". Andere kinderen hielden zich bezig met het zaaien van plantjes in de bloempotjes die door de organisatie waren meegenomen. Het plan is om op de binnenplaats, waar de zijdeur van de kazemat op uitkomt, (foto rechts) een patio te maken met bloemen en kruiden in potten.

Nieuws archief


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht